Eerste doel bereikt: Cusco!

 

Bikeshop in Anta

 

Een dikke 1000 kilometer in 11 dagen. Niet slecht, toch? Eergisteren als een pluimpje vertrokken voor een rit van 120km samen met Dylan, de Alaskaan (Alaskaniër, Alaskanees…). De dag ervoor (woensdag) bleef ik immers de hele dag in bed na een nachtje deftig ziek zijn. Dylan had keelpijn en was ook een dag extra in Abancay gebleven. De fransen en het koppel, dat geen koppel blijkt te zijn, hadden een dag voorsprong. We reden een mooi tempo. Nu moet je wel weten dat de Alaskenaar slechts met één versnelling rijdt: singlespeed 38 x 17! De eerste col van 35km lang reed hij zo goed als volledig rechtopstaand. Dit met een oude stalen Mtb Specialized Stumpjumper, met (beperkt) gewicht, zonder klikpedalen of haken. Daar kan zelfs Deinzenaar Didier de Flandrien een puntje aan zuigen denk ik. Onderweg raapten we nog Franco de Fransman op. Hij had er al een trip vanuit Ecuador opzitten. En nog iets verder kwamen we het niet-koppel tegen. En o wat hadden we een prachtige afdaling achter de rug. Uiteindelijk kwamen alle 5 in extreme temperaturen in Limatombo aan. Daar hadden we bij toeval een slaapplek gevonden bij een Costa-Ricaan (Costa-Ricaniër, Costa-Ricanees…) die er als een soort missionaris optrad en les gaf aan kinderen. Zijn tuin was groot genoeg voor onze tenten en hij maakte samen met de tante van zijn wondermooie vrouw (geen foto) ons een heerlijk avondmaal. Meer moet dat niet zijn.

Op vrijdag restte ons enkel nog 80km richting Cusco. Een col van 25km en op het einde nog eentje van 10km deed de aankomst in Cusco meer dan smaken. Op een balkonnetje iets gegeten (salade en een stuk chocoladetaart) en samen met Dylan snel onze intrek genomen in dezelfde hostal als Daniël en Serge tegen 15 sol (afgerond een kleine 4 euro) per nacht. Pal in het centrum. Het geld dat we hiermee uitsparen zal de komende dagen ongetwijfeld van pas komen: bezoek aan Machu Picchu, musea, andere Inca-sites en natuurlijk ook restaurantjes, bars, discotheken… Tot laters!

Deze slideshow vereist JavaScript.

8 gedachtes over “Eerste doel bereikt: Cusco!

  1. Dag Joeri,
    Een schoon reiske dat je aan het doen bent, daar ben ik nu jaloers van.
    Hopelijk verloopt alles naar wens en bereik je jouw eindbestemming zonder al te veel problemen.

    Tot gauw,
    Lieven,

  2. Ola Joeri,

    FANTASTICO…..Wat een reisverslag, een boek zal ooit hieruit geboren worden !!! Ik zou het bij een “Costa-Ricaan” houden ….toch spijtig van die gemiste foto van die wondermooie vrouw uit Limatombo !!!

    Blijf verder je best doen en kijk uit (….Via Secura ).

    Un cordial saludo de mi parte,

    gr. dfa

  3. hey joeri,
    wat een avontuur zeg met spanning kijken wij iedere keer weer uit naar foto’s en verslag,
    onze reis zit erop ,doel bereikt in lanzarote
    tot later en keep up the good work,
    groetjes,
    luc en trui

  4. Beste Joeri,

    Fijn om iets van je te vernemen.
    Ziet er daar allemaal prachtig en boeiend uit. Maar niet altijd even gemakkelijk op deze hoogte. Hopelijk wen je er vlug aan.

    Tot binnenkort

    Jan en Katty

  5. amigo joeri… felicitaciones, ya en una de las maravillas del Mundo que es la capital arquiológica, desfrutalo.

Plaats een reactie